Az okos lány és a sárkányölő vitéz című műhelymunka

2018. október 19.

Az október 19-i műhelymunka egy újabb ígéretes programnak hangzott, így nem volt kétséges, hogy jelentkezzek-e. Szakmailag eddig is sokat hoztam haza és ültettünk át egyesületünk gyakorlatába a tatai projektnek köszönhetően. Jelen esetben arra voltam kíváncsi, hogyan lehet a művészetterápia eszközeivel mentálhigiénés munkát végezni a célcsoport körében. 

Sok kérdéssel és kellő nyitottsággal érkeztem Tatára, ahol már többnyire ismerős arcok fogadtak, ami számomra oldottabbá tette a légkört. 

Sugta Klára tréner és a jelenlévők bemutatkozása után belevetettük magunkat a mese és valóság világába. Beszéltünk a női és férfi személyiség fejlődési fázisairól, életszakaszokról illetve döntéshelyzetekről. Később kiveséztük, hogyan is működnek a mesék, miként tudnak gyógyítani, mindezt játékokon keresztül. 

Az ebéd elfogyasztása után következett egy relaxációs gyakorlat, a tréner vezetésével. Ez a fajta technika nem volt számomra újdonság, de amit kiváltott bennem, az felejthetetlen. Szerintem sokunkban indított meg valamilyen gondolatot, érzelmet. 

Majd művészetterápiás foglalkozás keretében feldolgoztuk kedvenc mesénket, amiről rajzot is kellett készítenünk. A nap folyamán, kizökkenve a napi rutinból és a komfort zónából, kicsit önmagunkra koncentrálhattunk. Köszönjük az élményt és a lehetőséget, hogy a műhelymunka nyomán született tanulságok, ajánlások összeállításában részt vehettünk.

Imhof Orsolya, Kemence Egyesület

0

Ezek is érdekelhetik

Ajánlások
Ajánlások
A nemek közötti esélyegyenlőség zárótanulmány HU
A nemek közötti esélyegyenlőség zárótanulmány HU
Problématérkép SK
Problématérkép SK

netwerk

Vélemény, hozzászólás?