Videók

MZNT – Nagy háború

Az első világháború eseményeinek szentelt programsorozat folytatódott a Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság szervezésében, amelynek keretében hadtörténészek, és a korszak kutatói tartanak előadásokat. Legutóbb Takács Róbert idézte fel a háború egyik legjelentősebb mozzanatát, a Caporettoi áttörést.

Bővebben
Videók

MZNT – Test és lélek sorozat

Ma délután tartották a Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság Test és lélek című egészségügyi és pszichológiai sorozat következő alkalmát. Ezúttal dr. Mercs Genovéva reumatológus tartott előadást a mozgásszervi betegségekről, azok kezeléséről és megelőzéséről.

Bővebben
Videók

MZNT – Kroó András filmrendező tartott előadást

Kroó András rendező és forgatókönyvíró volt a Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság legutóbbi előadásának vendége. Kroó András Vaszary János festőművész életét, munkásságát és az adott korszakot bemutató ismeretterjesztő filmet készített a művész születésének 150. évfordulója alkalmából.

Bővebben
Videók

MZNT – Erdély története sorozat

A héten is több előadással várja az érdeklődőket a Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság. Kurzusai, melyek a társadalom-és természettudomány, a fizikai és mentális egészség területeire kalauzolják az érdeklődőket már több, mint két évtizede nagy népszerűségnek örvendenek. A szervezők ugyanis előadónak az adott témakör szaktekintélyeit hívják, akik

Bővebben
Videók

MZNT – előadás Sík Sándorról

Egy sokoldalú irodalmi személyiség volt a középpontjában a Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság magyar irodalomtörténet sorozatának legutóbbi alkalmán: A Kossuth díjas Sík Sándor piarista tanár, költő, műfordító, irodalomtörténész, egyházi író a 20. század jelentős lírikusa volt.

Bővebben
Videók

Erdélyi kortárs írók költők – MZNT

A magyar kultúra napjához kapcsolódva szervezte meg a Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság irodalmi sorozatának következő előadását. A Piarista Rendházba különleges vendég érkezett Nagyváradról, Meleg Vilmos, színművész, rendező erdélyi kortárs írók, költők műveit mutatta be.

Bővebben
Megszakítás