Rólunk

"Jobb polgárt, jobb hazafit, s jobb embert nevelni, ez a népfőiskola célja." - Móricz Zsigmond

Missziónk

Az MZNT az egykori Tatai Népfőiskola és névadónk, Magyary Zoltán szellemi örökségére építve biztosítja az egyének számára a világban való alkalmazkodáshoz szükséges élethosszig tartó tanulás közösségi lehetőségét a tudás hozzáférhetővé tételével. Egyesületünk a cselekvő ember iránt elköteleződve, a közigazgatás emberközelivé tételével, a helyi értékek és kezdeményezések támogatásával és a fenntartható fejlődés tudásalapú feltételeinek megteremtésével segíti elő az egyén boldogulását és az élhető társadalom megerősítését.

Bemutatkozás

Tatán az újraindult népfőiskolai tevékenység a hagyományokat követve, de az alakulás idejének igényeire épülve kezdődött meg 1995-ben.

Tanfolyamaink résztvevőinek többsége a tatai és a környékbeli települések önkormányzatainak képviselői közül kerül ki, de növekvő tendencia jellemzi a civil szervezetek, illetve a polgárok érdeklődését is. Eddigiek során több mint 40 településről voltak hallgatói a népfőiskolának. A képzési programoknak szerves részét képezik a “Látóutak”, amelyek kiegészítik az elméleti ismereteket és bővítik a tapasztalatszerzés lehetőségeit.

A tanfolyamok állandó helyszíne kezdetektől fogva a Jávorka Sándor Mezőgazdasági Szakközépiskola, de növekvő számban a Tatai Református Gimnáziumban, a “Bordó Házban” és a Művelődési Központban is vannak állandó programjaink. Jelenleg a Közösségi Felsőoktatási Képzési Központban (a volt Piarista rendházban) tartjuk programjaink zömét. Az eddig beiratkozott hallgatók létszáma meghaladja a 2000 főt.

Magyary Zoltán szellemi örökségének helyi ápolását szolgálja a szülőházán elhelyezett emléktábla, ahol minden évben megemlékezünk róla. A megemlékezéshez már évek óta konferencia kapcsolódik, amely 2004-ben regionálissá bővült. Ezt a célt szolgálta a 2003-ban Héregen kialakított emlékhely is, ahol tragikus körülmények között haltak meg feleségével együtt a háború utolsó napjaiban.

Értékeink

Az MZNT közösség- és gondolatformáló műhely, amely a cselekvő egyén fejlődését szolgálja az élethosszig tartó tanulás támogatásával a fenntartható fejlődés érdekében.

Oktatók

20

Tanfolyamok

25

Hallgatók

2000+

Sikermutató

91.79%

Államilag támogatott

Képzéseink stabil, államilag finanszírozott alapokon nyugszanak, ezért a tanulók nyugodtan és díjmentesen készülhetnek a vizsgákra.

Látóutak

Az elméleti ismereteket kiegészítéseként, bővítik a tapasztalatszerzés lehetőségét.

Szellemi örökség

Magyary Zoltán szellemi örökségének helyi ápolását szolgálja a szülőházán elhelyezett emléktábla.

Államilag támogatott

A Tatán az újraindult népfőiskolai tevékenység a hagyományokat követve, de az alakulás idejének igényeire épülve kezdődött meg 1995-ben.

Fenntartható fejlődés

A fenntartható fejlődés tudásalapú feltételeinek megteremtésével segíti elő az egyén boldogulását és az élhető társadalom megerősítését.

Minőségi oktatás

A helyi oktatás támogatásaként bevezetésre került az e-learning, mellyel távolról is elérhetőek a kurzusok, és a tanuló akár otthonából vizsgázhat.

Partnereink

Helyszín