30 termelő, 200 regisztrált vásárló, pénteki átadónapok

Iskolarendszeren kívüli, öntevékeny, önképző klubok és közösségek megalakulásának, illetve tevékenységének szervezése több programunk által is sikeresen megvalósult: pl. Forrás bevásárlóközösség, mely kapcsán a termelők közösen, önképzéssel alakítják ki a bevásárlóközösség szabályait, a környezetvédelemre nagy hangsúlyt fektetve. Célja a közösség és társadalmi részvétel fejlesztése.

Iskolarendszeren kívüli oktatást biztosítunk a helyi lakosoknak

Előadássorozataink tanév-jelleggel, de beiratkozás nélkül látogathatók, a csatlakozás folyamatosan lehetséges.

- Egészségügyi előadássorozat
- Irodalom előadássorozat
- Történelem előadássorozat

Magyary konferencia

Koszorúzással egybekötött rendezvény – (együttműködő partner Tata Város Önkormányzata, a járási és megyei közigazgatási szervek, illetve a Nemzeti Közszolgálati Egyetem.)

Előadások

Környezetvédelem, tudatos gazdálkodás témakörben 2019 októberétől, havi 1 alkalommal kerül megrendezésre, alkalmanként 10 fővel, a NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft-vel együttműködésben.

KEVEP

2019. szeptemberében megalapítottuk a Komárom-Esztergom Megyei Virtuális Erőmű Programot (KEVEP).

Kulturális terület- és településfejlesztés, helyi vállalkozásfejlesztés

Kulturális terület- és településfejlesztéssel, helyi vállalkozásfejlesztéssel kapcsolatos tevékenységünk immár 11. éve működik. Munkaerőpiaci szolgáltatások nyújtása, alaptevékenységként és vállalkozói tevékenységként, mellyel munkatársaink Komárom-Esztergom megye teljes területén nyújtanak különböző szolgáltatásokat a KEMKH-val és a helyi foglalkoztatási osztályokkal szoros együttműködésben (munkaerőpiaci információnyújtás, egyéni és csoportos munkaerőpiaci tanácsadás, egyéni és munkahelyi mentorálás).

Értékeink feltárása, bemutatása és bővítése

Egyesületünk részt vesz Tata város és Komárom-Esztergom megye értékeinek, hagyományainak feltárásában és bemutatásában, a helyi és megyei értéktár bővítésében. E tevékenységnek köszönhetően a Tatai Népfőiskola működése és tevékenységének jelentősége felvételt nyert Komárom-Esztergom megye Értéktárába.

Matata túra

Matata túra elnevezésű programsorozat, mely az idei évben 10. alkalommal került megrendezésre, a Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság szervezésében pedig 2. alkalommal. A program 3 programelemből áll:

1.) szabadtéri verseny, 3-7. osztályos tanulók, 8 ? 10. osztályos tanulók ? 2 alkalom 2019. szeptemberében, összesen 138 csapat, 540 fő résztvevő, 15 tanár és önkéntesek
2.) levelező matematika verseny, – 10 forduló, 383 fő résztvevő, 5 matematika tanár
3.) matematika tábor, 2019. májusában, tatai helyszín, 83 fő résztvevő diák, 27 tanár

A versenyek lebonyolítása alatt mindösszesen 41 pedagógus segítette a megvalósítást. A pedagógusok zöme Tatán tanít, jelentős részük matematika szaktanár.

Helyi szellemi, épített és természeti örökségre építő közösségi és kreatív gazdaságot fejlesztő program kapcsán idén (2019) 2. éve rendezte meg a Népfőiskola a MaTata Túra elnevezésű rendezvénysorozatot, melyben a matematika feladatokat a közreműködő pedagógusok a helyi értékekre épülve állítanak össze, továbbá a külső helyszínen megvalósuló versenyek a helyi épített és természeti értékek között kerülnek megrendezésre.

Megszakítás