Családbarát munkahely lett a tatai Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság

2020.01.20-án folytatta le a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. a Családbarát munkahely minősítés auditját a tatai székhelyű Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaságnál. A foglalkoztatás módját illetően már a gyakorlatban is megvalósult az atipikus, illetve rugalmas foglalkoztatás, a rugalmas munkaidő-beosztás, a munkavállaló kérése szerinti időtartamra a jogszabályi előírásoknál kedvezőbb részmunkaidős foglalkoztatás, a munkavállaló kérése szerinti műszakbeosztás, és a munkavégzés helyének meghatározása a munkavállaló kérése szerint.

A „családbarát attitűd” kategóriában megvalósul a rendszeres kapcsolattartás a gyermekgondozási vagy ápolási szabadságon lévőkkel, számukra visszatérést segítő képzést és a visszailleszkedést segítő személyes támogatást biztosít, a családbarát intézkedésekkel kapcsolatos tájékoztatást megtartja a belépő munkavállaló részére, elérhető módon kommunikálja a jó gyakorlatokat a  munkavállalók és az érdeklődők számára. Rendszeresen végez igényfelmérést a munkáltató, valamint méri az elégedettséget a családbarát intézkedésekre vonatkozóan.

Továbbá a családbarát minősítéssel vállalt a munkahely különböző juttatások nyújtását, gyermekneveléssel kapcsolatos szervezeti juttatásokat, családi események támogatását, szervezeti közösségépítési alkalmak szervezését, a fizikai és a mentális egészség támogatását.     

0

Ezek is érdekelhetik

Ajánlások
Ajánlások
A nemek közötti esélyegyenlőség zárótanulmány HU
A nemek közötti esélyegyenlőség zárótanulmány HU
Problématérkép SK
Problématérkép SK

netwerk

Vélemény, hozzászólás?