2018 szeptember 28-án útjára indítjuk az EgyMÁSért Esélyegyenlőségi Konferencia, Műhelymunkák és Tanulmányút rendezvénysorozatát, mely a férfiak és nők dolgáról, a családalapításról, a gyermekvállalás és GYES utáni munkahelyre való visszatérésről és sok más érdekes szociális és társadalmat érintő kérdésről fog szólni. Az előadók közt – a teljesség igénye nélkül – a Prima Primissima díjas Döbrentey Ildikó és dr. Darnóti Tibor neuro-pszichiátriai és gasztroenterológiai szakorvos szerepelnek.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött: https://egyenloesellyel.hu

“AZ OKOS LÁNY ÉS A SÁRKÁNYÖLŐ VITÉZ
Műhelymunka az esélyegyenlőség jegyében (2018.10.19)

Mesés hangulatban zajlott a Sugta Klára komplex művészetterapeuta által vezetett női-férfi esélyegyenlőségi műhely,Tatán Október 19-én az Új Kajakház Ökoturisztikai Közponban.

“Látóúton az Esztergomi Otthon Segítünk Alapítványnál” (2018.10.18)

Tartalmas, tanulságos, szakmai kirándulásban volt részünk azon a jó gyakorlat tanulmányúton, amit az Esztergomi Otthon Segítünk Alapítványnál töltöttünk partnereinkkel együtt. Vendéglátóink alulról szerveződő, közösségi igényeket kielégítő programjai, esélyegyenlőségi napja és családbarát szemlélete példaértékű. Köszönjük a megosztott tapasztalatokat, a követendő példát, bemutatott ötleteket.

Esélyegyenlőség EFOP- 5.2.2-17-2017-00043

Előadók bemutatása

Döbrentey Ildikó

1946-ban születtem Kispesten a Klapka utcában, ahol minden kertes házban szerény életvitelű, kötelességtudó, megbízható iparosok éltek. Életemet meghatározza az ő derűs család-, haza-, munka- és Istenszeretetük. Örök hálával tartozom nekik.

Kitüntetések: Prima Primissima Díj, 2015.Színházi darabok: A földig érő ház; Bim-bum-bömbölő; Csillagjáró; Zűrhajó; Motoszka; A zsupszfalvi tűzoltók; Banyatanya; Madárles; Sapkamanó; Ki kopog?Rádiós forgatókönyvek: Ki kopog? (Kossuth Rádió; tizenhat éves, heti sorozat) Televíziós forgatókönyvek: Játékszüret; Zűrhajó; Üvegharang; Háztetőmet magammal viszem; Égbőlpottyant mesék; Manósapka; Motoszka; VarázslóKönyvek: Égbőlpottyant esti mesék; Égbőlpottyant új mesék; Helló, nyulacskáim! ; Égbőlpottyant legújabb mesék; Beszélgetek az Úrral – 21. századi imák ; A kisded első csodája; És képzeld, Uram… – A 21. század zsoltáraiKÖNYVEIM ?Kitüntetések: Ifjúsági Díj; Gyermekekért Díj; Magyar Örökség Díj; Kamera Hungária Díj – valamint egy sor rádiós és televíziós NívódíjHúsz éve a Gerecse csúcsának tövében, egy erdőszéli falucskában, Héregen élek férjemmel és alkotótársammal, Levente Péterrel. Itt találtam meg gyerekkorom egyszerű, tiszta, becsületes embereit. Boldog embernek tartom magam.

Dr. Darnói Tibor 

Orvos-szakmai életút

1993-ban szereztem általános orvosi diplomát a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, majd hat év idegsebészeti munkát követően a gyógyszeriparban dolgoztam, később letettem a Háziorvosi szakvizsgát. Átfogó ismereteket szereztem a mozgásszervi betegségek, valamint a neuro-pszichiátria és a gasztroenterológia területén.

Jelentős fordulatot hozott munkámban, mikor daganatos betegekkel kezdtem foglalkozni. Ennek során nem csupán a stressz szerteágazó vonatkozásaival és az immunrendszer rejtelmeivel ismerkedtem meg, hanem felfigyeltem bizonyos rendszeresen felbukkanó, sokak által felvetett problémákra és összefüggésekre, amelyeket a betegek említettek a konzultációk során. Mindezek nagyban hozzásegítettek ahhoz, hogy rendszer-szintű értelmezésben mutatkozzon meg a különböző kórképek háttere, ami elvezetett a komplex, holisztikus terápiás csomag megszületéséhez.

Komplementer medicina

A komplementer medicina iránti érdeklődésem és elkötelezettségem arra a felismerésre vezethető vissza, mikor beláttam, hogy a “nagy krónikus betegségek” a hagyományos orvosi terápiákkal többségében nem gyógyíthatók. A kezelések javarészt tüneti terápiák, melyekkel az állapotrosszabbodás lassítása és a szövődmények lehetőség szerinti elkerülése a fő cél.

Elsőként a neurálterápiával találkoztam, melynek több évnyi tanulmányozása mellett a gyakorlatban is megbizonyosodhattam páratlan hatékonyságáról. A neurológiai rendszer működésének és a sejtek membránpotenciáljának feltáruló összefüggéstana új megvilágításba helyezte a betegségeket. A különböző gyógyászati rendszerek megismerése pedig világossá tette, mennyi közös elem és átfedés található a különböző módszerekben, filozófiákban. A holisztikus megközelítés, a táplálkozás energetikai összefüggéseinek tanulmányozása és a pszichoszomatika mind megerősítést adtak az utamon.

Mérföldkőnek számít pályámon Emile Coue tanításainak megismerése, aki korszakalkotó munkássága során feltárta az elmeműködés törvényszerűségeit. Coue-trénerként volt alkalmam felfedezni az elme erejét és hatását, gyakorlatainak éveken át való alkalmazása cáfolhatatlan bizonyítékul szolgált tanainak igazságát és jelentőségét illetően.

Szellemi út

Mindezek mellett azonban életem elmúlt húsz évét alapvetően áthatotta az a szellemi út, amely spirituális tanulmányokban és napi szintű lelki-szellemi gyakorlatokban, meditációkban bontakozott ki. A tudatos életvezetés, a húsmentes étkezés, a napi rendszerességű fizikai aktivitás, valamint a szellemi tanokban való elmélyedés (kiemelten az ősi magyar bölcselet tiszta esszenciája), a TM meditáció, majd később a Krya-jóga segítettek hozzá ahhoz, hogy az utamon mind előbbre jussak, s, hogy mára mély-holisztikus szemlélettel közelítek a szakmai és a hétköznapi kérdések felé, amelyek ennél fogva nem csupán általános és felszínes összefüggéseikben tárulnak fel.

Jelen aktivitás

Napjainkban személyes és csoportos keretek közt tartok holisztikus konzultációkat, melyek során felfedem a testi-lelki-szellemi folyamatok hátterét, miként őrizhető meg vagy állítható helyre az egyensúly, mely nélkül a gyógyulás nem érhető el. A klasszikus medicina és az alternatív gyógymódok ötvözésével, gyakorlati útmutatóval, személyre szóló komplex terápiás javaslattal segítek a gyógyulás útjára lépni.
Több, mint tizenöt évvel ezelőtt kezdtem előadásokat tartani. Az előadás során megáll az idő, megszűnik minden, csak a közönség létezik. A különleges témákat, a rengeteg információt igyekszem élményszerűen, gazdagon illusztrálva, gyakorlatokkal fűszerezve bemutatni.
Különböző rendezvényekre kapok meghívásokat. Igyekszem minden igényes felkérésnek eleget tenni, legyen az céges, társadalmi vagy alapítványi szervezésű. Meghívott előadó vagyok akkreditált szakmai programokon, s több alapítványnak vagyok előadója, szakmai kurátora (Érthetően az Egészségért Alapítvány, Yotengrit Alapítvány, Bátor Kicsi Lélek Alapítvány).
Főbb témáim a konzultációk, előadások menüpont alatt találhatóak.
Az általam képviselt témák vonatkozásában kiemelt fontossággal bír a hitelesség, amit én töretlen igyekezettel életvitelemnek és a megélésből fakadó megtapasztalásaimnak köszönhetek – ezért hálás vagyok Mindazoknak, akik az utamat segítik és támogatták!

0

You may also like

Látogatóban a Magyary Zoltán Szakkollégium hallgatói
Álláshirdetés munkaerőpiaci és foglalkozási információnyújtás munkakörbe
Virtuális Erőmű Program

netwerk

Vélemény, hozzászólás?