Vígi László

2020.02.25.

Ígéret szép szó

A gyermekgondozási díjról szóló közfelháborodást keltett 2018-as törvénycsomag 2019-ben sem került visszavonásra. Ugyan 2019 februárjában Tatjana Macura ellenzéki parlamenti képviselőnő ismét a ház elé vitte az ügyet, de a képviselők közül csak 31-en támogatták szavazatukkal a törvénycsomag módosítását, a többi parlamenti képviselő tartózkodott a szavazástól. Tatjana Macura ezután bejelentette, hogy a Szerb Köztársaság Alkotmánybírósága elé viszi az ügyet. Az Alkotmánybíróság 2019 augusztusában meghozott döntésében elmarasztalta a Szerb Köztársaság Kormányát, ennek ellenére érdemi lépés az ügy rendezésére és a megkárosított várandós nők és édesanyák kárpótlására azóta sem történt.

Magam is gyakorló édesapa vagyok, a feleségem, Sára újra várandós. A mindennapokban tapasztaljuk a kisgyermekes édesanyák, édesapák problémáit, hol együtt, hogy elszigetelten megfogalmazott  kérdéseit, melyekre válasz ritkán érkezik. Valahol Európában, annak is a déli csücskén, reménykedünk, kisgyermeket nevelünk és hiszünk abban, hogy napról napra többen vagyunk azok, akik úgy gondoljuk, férfi és nő, kéz a kézben, egyMÁSért is harcol. S talán ez a kis projekt jelent egy-két cseppet abban a tengerben, ami úgy tűnik, néha ellenünk árad. Kívánom, hogy felnövekvő gyermekeink számára legyen megtapasztalt valóság mindaz, amiért ma még mi naponta kiváltságként küzdünk. S akkor elmondhatjuk, hogy érdemes volt.

Közzétette: Vígi László, Magyarkanizsa

https://www.vajma.info/cikk/tukor/8043/A-kismamak-tamogatasa-Zaporoztak-az-igeretek-majd-feledesbe-merultek.html?fbclid=IwAR07chg93R_q3OMttch45d5kUVUhXHOU2etjTG3JgUQHS9QJt6GeRepp8hA

0

Ezek is érdekelhetik

Ajánlások
Ajánlások
A nemek közötti esélyegyenlőség zárótanulmány HU
A nemek közötti esélyegyenlőség zárótanulmány HU
Problématérkép SK
Problématérkép SK

netwerk

Vélemény, hozzászólás?