Zárókonferencia visszajelzés

Szia Kata! 

Remek volt a mai nap! A témát gazdagították az újabb információk….az EU-s adatok, elemzések! A Hartmamn cégtől Ramóna rugalmassága, ötletei is nagyon feldobták a hangulatot! Köszönöm a meghívást!

Nyugdíjas, női pedagógusként nagy örömmel és érdeklődéssel vettem a nemi esélyegyenlőségről szóló programokat, melyeket a tatai Magyari Zoltán Népfőiskolai Társaság szervezésében zajlottak a városomban. A két év folyamán előadásokon és üzemlátogatásokon lehetett a női-férfi szerepek utóbbi időkben történő változásait elemezni, gyakorlatban megtekinteni. Érdekes volt meghallgatni, ahogy Tatabányán az NHSZ Zrt-nél (hulladékokkal foglalkozó cég) női vezérigazgatója, Gíber Erzsébet beszámolt feladatairól, nehézségeiről, eredményeiről. Ugyanitt az AGC Glass Hungary HR vezetője is elmondta,hogy az utóbbi években milyen körültekintően , rugalmasan kell a munkaerő piacon együttműködni az emberekkel. Szükséges figyelembe venni a női dolgozók családban elfoglalt szerepét is ! 

Hasonlóan jól eső érzés volt megtapasztalni a tatai MOWA Assembling német cég dolgozóinál a családias hangulatot. Az anya munkapultja mellett a szomszéd teremben biztosítja a cég, ráláthat  a gyermekére, ha kénytelen megoldani annak elhelyezését. Más szabadidős programokkal is igyekeznek a női dolgozóknak vonzóvá tenni ezt a munkahelyet! Elismerés illeti őket! A két üzemlátogatáson kívül kíváncsian vártam a 2020. január 20-ai Zárókonferenciát! Már a színhelye is tiszteletet parancsolt a Piarista Rendház felújított épületében! Nagyon alapos, óriási szaktudással számolt be munkájáról Bauer Edit közgazdász, az Európai Parlament Női jogi és Esélyegyenlőségi Bizottságának tagja. Nagyszerű grafikonokkal szemléltette az utóbbi évek sokoldalú vizsgálódását. Kíváncsian hallgattam az elemző indokokat, a női-férfi esélyek jelenlegi és jövőbeli lehetőségeit, melyek tartalmaztak eredményeket és problémamegoldásokat egyaránt. Kimutatott, hogy a nők teret hódítottak maguknak a felsőbb iskolákban…de vajon hova vezet majd mindez a családban? Sok-sok megközelítésben lehet vizsgálni a nemek helyzetét, melyek gondolkodásra és optimális tervezésre késztetik a szakembereket. Ezen a napon remek előadások hangzottak még el, melyek megszervezése Illés Kádek Kata körültekintő szervező munkáját dícsérik!

Az előadások közül külön kiemelném Nagyné Zölde Mónika Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal  főosztályvezető alapos, sokoldalú beszámolóját. Dinamikus, korszerű ismeretekről adott számot Szilvási Ramóna, a Hartmann Hungary Kft. HR vezetője. Élmény volt hallgatni. hogy mennyire szívügyüknek veszik a nők helyzetét, a társadalomban megérdemelt elismerésüket! Persze eredményességről akkor beszélhetünk majd, ha ideális egyensúly alakul ki a férfi-női együttműködésben, elismerésben! Remélem a lányom és az unokám a jövőben megtapasztalhatja ennek a két éves programnak, kutatómunkának az eredményét! Köszönöm, hogy részt vehettem , betekintést nyerhettem a kutatómunkába! Szerencsés lenne, ha folytatódhatna!

0

Ezek is érdekelhetik

Ajánlások
Ajánlások
A nemek közötti esélyegyenlőség zárótanulmány HU
A nemek közötti esélyegyenlőség zárótanulmány HU
Problématérkép SK
Problématérkép SK

netwerk

Vélemény, hozzászólás?