Vendégül láttuk a Vasvári Népfőiskola dolgozóit Tatán                           

A Népfőiskolai hálózati találkozó programsorozat keretében meglátogatott bennünket a vasvári Népfőiskola csoportja. Magukkal hozták a környező falvak néhány polgármesterét és intézmény vezetőjét. Elősegítve ezzel, hogy a Népfőiskolák működését és feladatait jobban megismerhessék a további sikeres együttműködés érdekében.

2023. november 8-án délelőtt érkeztek hozzánk. Kis nehézséggel ugyan, (folyamatosan áramszünetünk volt aznap reggel körülbelül 20-szor ment el és jött vissza az áramszolgáltatás…) de délelőtt 10 h körül  fogadni tudtuk őket.

Készültünk számukra friss kávéval és apró vendégváró édes-sós falatokkal.

Vendégül láttuk a Vasvári Népfőiskola dolgozóit Tatán                           

Borsó Tibor elnök kezdte a szervezetünk bemutatóját Magyary Zoltán – névadónk – életének bemutatásával, folytatta társaságunk működésével és feladataink bemutatásával, és az elmúlt évek projektjeinek felidézésével. Itt kimerítő részletességgel kitért arra, hogy mely projekt milyen sikerességgel tudott megvalósulni és az apróbb nehézségeket is megemlítette annak megoldásával egy-egy anekdotán keresztül. 

Vendégül láttuk a Vasvári Népfőiskola dolgozóit Tatán                           

Ezt követte Hubik Mónika irodavezetőnk előadása, aki a közművelődési tevékenységeink bemutatásával folytatta, valamint, hogy szervezetünk milyen feladatokat lát el és milyen feladatokat-szerepeket vállal át a Várostól. Kitért még számos nagyobb léptékű programunkra is, és részletesen mutatta be ezeket a vendégeinknek.

Vendégül láttuk a Vasvári Népfőiskola dolgozóit Tatán                           

Ezt követően Vigh Anita szakkörvezető prezentációja következett az ASZAKKÖR program bemutatásával. A szakköri életről szóló rövid ismertetőt fotós slide-ok színesítették. Előadását Likóné Erzsike 86 éves szakköri tagunk megható sorainak felolvasásával zárta, aki levelében leírta, hogy számára az életében mit jelentenek a szakköri programok.

Vendégül láttuk a Vasvári Népfőiskola dolgozóit Tatán                           


Végül de nem utolsó sorban Hadarics Erika kolléganő mutatta be a feladatait és magáról az épületről is (Bercsényi u. 1 iroda) érdekes információkat osztott meg hangulatos prezentációjában.

Kellemes és kötetlen hangulatban telt a délelőtt, amit itt töltöttek nálunk a vendégek, kávézás és kis szünetet tartva megtekintették a Piarista Rendház folyosóját, az itt található állandó kiállítás képeit, valamint Borsó Tibor elnök beszélt az épület történetéről röviden.

Sajnos az idő rövidsége miatt tovább kellett indulniuk az ebédjük helyszínére és a következő programjukra.

Köszönjük, hogy itt voltatok Vasvár és nagyon örülünk, hogy meglátogattatok bennünket. Így tudjuk a kapcsolatainkat elmélyíteni és igazán élővé tenni a partner szervezetekkel. Így folytatódik a hálózati találkozó sorozat idén és jövőre is. Hamarosan újabb Hálózati programunk lesz Kiscsőszön a Hunyor Népfőiskolánál ahonnan ismét rövid hírrel számolunk be.

Vigh Anita