Falu- és családi nap Bajon – 2024. május 31-június 2.

Az Agrárminisztérium, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH), Baj Község Önkormányzata és a Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság közös szervezésében egész hétvégére szóló programsor várta a kicsiket és nagyokat, a családokat egy igazi, kiadós kikapcsolódásra.  

Péntek este koncerteké volt a főszerep a baji Búcsú téren felállított hatalmas sátorban. Először az Ezüst Sólyom, a Bikini előzenekara lépett fel, majd maga a Bikini is koncertet adott a tényleg zsúfolásig megtelt rendezvénysátorban. A régi és újabb Bikini slágereket sokszor együtt énekelte a közönség a zenekarral.

A családi nap, a kisebbek programsora szombaton kezdődött. Az időjárás némi aggodalmat keltett a szervezőkben, ugyanis baljós felhőzet borította az eget Bajon, de végül megúsztuk néhány csepp esővel, és a ragyogó napsugár is elő-előbújt a felhők mögül. Ugrálóvárak, óriási darts, sportversenyek, ügyességi játékok és a Hokkedli Bábszínház várta a kicsiket délelőtt. A szülők, a felnőtt érdeklődők a főzőcsapatok versenyét kísérhették figyelemmel, de kiállítók és vásárosok is biztosítottak néznivalót. A Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság standjánál az MNVH tevékenységéről kaphattak információt, a gyerekek pedig színezhettek, malmozhattak, kirakósozhattak, társasozhattak.

Falu- és családi nap Bajon – 2024. május 31-június 2.
Falu- és családi nap Bajon – 2024. május 31-június 2.
Falu- és családi nap Bajon – 2024. május 31-június 2.

Délután a tatai Happy Dance Akrobatikus Rock&Roll Sporttánc Egyesület kápráztatta el modern táncával a közönséget. A baji Német Nemzetiségi Hagyományőrzők Énekkara más műfajban ugyan, de szintén nagy sikert aratva szerepelt a rendezvénysátor színpadán. A legkisebbek közben élvezhették az ugrálóvárakat, de legfőképpen a habparti vonzotta a legtöbb csemetét, ami jó kis móka volt számukra.

Falu- és családi nap Bajon – 2024. május 31-június 2.

A zenés műsort a tatai ANNABARNI duó folytatta – a PERON Music fiatal tehetségei valóságosan elbűvölték a közönséget a magas színvonalú, modern zenéjükkel.

Simonfi Gergely bulizenész szintetizátoron ismert slágereket adott elő, Vágó Bernadett és Miller Zoltán színészek pedig musicaleket, operett dalbetéteket énekeltek. Különösen nagy sikert aratott a két színész a Csókkirály című dallal – egészen konkrétan zengett a sátor a közönség énekétől.

A falunap egyik csúcspontjának számított a főzőversenyen elkészült ételek kóstolása, majd az eredményhirdetés, mely során Schunder Tibor polgármester nyújtotta át a legfinomabb ételt készítő csapatoknak a díjakat.

A hétvégi program vasárnap fejeződött be, amikor is a 6-15 éves korú, főleg baji gyerekekből álló Kaméleon Színház mutatta be a Rivális ritmusok című musicaljét a 200-250 fős hallgatóság előtt.