Fogyatékkal élők 2. tatai tófutása
Fogyatékkal élők 2. tatai tófutása

A 29 éves Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság partnerségi körében fontos helyet foglalnak el a civil szervezetek is, melyekkel szoros az együttműködésünk. Az ÁHI Jóga Egyesülettel közös projektet is megvalósítottunk már, melynek során sportnapon vehettek részt sérült iskolás gyermekek.

A mostani rendezvényen – ezúttal egy tóparti futóverseny programján szintén képviseltette magát a népfőiskola. Nagyjából 180 fő fogyatékkal élő, többségében fiatal, értelmi és testi fogyatékos, mozgáskorlátozott, egészség-károsodott, siket, vak és kísérőik vettek részt a második alkalommal megrendezett tófutáson.

A versenyzők Tatáról, Tatabányáról, Oroszlányból, Dunaalmásról, Kömlődről, Budapestről, Szombathelyről, Mórról, Dunaharasztiból érkeztek – 14, fogyatékosokat foglalkoztató intézményből, civil szervezettől és magánszemélyként. Az érkezőket kávéval, teával, pogácsával fogadták a szervezők. A futás előtt mindenki rajtszámot és tombolaszelvényt kapott.

Elsőként Bacsárdi József, az ÁHI Jóga Egyesület elnöke, majd Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság és a FODISZ elnöke köszöntötte a versenyre érkezőket. Az eseményen részt vett Michl József polgármester és Borsó Tibor, a Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaság elnöke is.

A rajtot Purgel Zoltán alpolgármester indította el. A sérült emberek erőn felül teljesítettek – legtöbbjüknek sikerült leküzdenie a távot.   Minden célba érkező megkapta a teljesítményéért járó érmet.

Fogyatékkal élők 2. tatai tófutása

A futás után Herczog Ricsi szórakoztatta a közönséget, majd Boda Zsófi versét hangosan, mindenki által jól hallhatóan olvasta fel egy segítő. Külön programként Bacsárdi József rövid jógát tartott a közönségnek és a résztvevőknek.   

Fogyatékkal élők 2. tatai tófutása

Ezután tombolasorsolás következett (rengeteg adomány tudtunk kisorsolni tombolanyereményként). A rendezvény végül sikeresen zárult.