Bemutatkozásunk a Civil Napokon

Szeptember 9-én megrendezett Civil Fesztivál eseményén az MZNT is bemutatkozott Tatán az Angolparkban. Tata és térsége lakói számára ízelítőt adtunk programjainkból, tevékenységeinkről.

A programon megismerkedtünk a térségben működő civil szervezetekkel, és képviselőivel izgalmas, eseményekben gazdag napot tölthettünk együtt. Az MZNT sátránál játékversenyeket és vetélkedőt tartottunk, érdekes petaque versenyt, malom, tic-tac és különböző kártyajátékot is kipróbálhattak az érdeklődők. Az Értéktár népszerűsítését szolgáló társasjáték, kirakós játék, puzzle is előkerült a játékos kedvű látogatók számára.

A csipkeverő kör tagjai elhozták munkáikat, szép kiállítást láthattunk csodás műveikből. Két kedves tagunk, Knappné Tölgyes Katalin és Verebics Szilvia egész nap lelkesen mutatták meg a csipkeverés fortélyait, a népművészeti ághoz használatos szerszámokat: a csipkeverő párnát, valamint a verőkéket.

Bemutatkozásunk a Civil Napokon

Paravánokon szemléltettük a Népfőiskolánknál folyó tevékenységeket. Köztük volt az „A Szakkör” alkalmainak pillanatfotói, a Szabadegyetemi előadás-sorozatunk, az Értéktár tájékoztató, informáló adatai is – fókuszálva a lakóhelyünkön fellelhető helyi értékek ápolására.

Bemutatkozásunk a Civil Napokon

Farkasdi Tünde