Városi Diáknap – 2023.09.27.

Tata város diákságának szólt a kora délutánig tartó rendezvény az Esterházy kastély előtti füves területen. A szervezők célja elsősorban a fiatalok közötti kapcsolatteremtés, a bizalom erősítése, az együttműködések támogatása, az ifjúsági szervezetek megismerése és ismeretek megszerzése volt.

A színes programok közül kiemelendő a karbonsemlegességet mérő kisbusz bemutatása, fiatalokból álló zenekarok rövid bemutatkozása, színpadi beszélgetések például a mesterséges intelligenciáról és a kiberbiztonság kérdéseiről. A diáknap során az iskolák főzőversenyen is részt vettek, melynek „eredményét” zsűri értékelte.

A programok alatt a résztvevő diákok körbesétálhattak, megtekinthették a kitelepült szervezetek standját.

MAGYARY ZOLTÁN NÉPFŐISKOLAI TÁRSASÁG standja:

A városi IKSZ börze közelsége adja, hogy az önkéntes munka és az iskolai közösségi szolgálat kérdésében minden lehetőséget és választ megkapjanak a diákok. Az IKSZ börzére való ráhangolódást is biztosította a szervezet jelenléte, ismertetve a népfőiskola közösségi lehetőségeit.

Városi Diáknap – 2023.09.27.

TEMPUS KÖZALAPÍTVÁNY -ERASMUS stand:

A standnál interaktív, játékos formában nyújtottak tájékoztatást a fiatalok számára az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület programjairól. Az érdeklődők többek között megismerhették a DiscoverEU, a külföldi tanulás, a szakmai gyakorlat, az ifjúsági csere- és a külföldi önkéntesség lehetőségeit.

PERON TEHETSÉGKÖZPONT stand:

A tatai könnyűzenei oktatás lehetőségeivel ismerkedhettek meg a fiatalok, interaktív módon. „Hangszersimogató” állt a fiatalok rendelkezésére a helyszínen, ezen kívül a Peron Tehetségközpont növendékei léptek fel a diáknapon produkciókkal.

TAVIDÖK stand:

Tata Város Diákönkormányzata standján a városi sport- és művészeti pályázati lehetőségek mellett a közösségi aktivitásba is betekintést nyerhettek az érdeklődő fiatalok.

TE VAGY ÖNMAGAD LEGJOBB VERZIÓJA EGYESÜLET standja:

Tata város ifjúsági egyesülete játékokkal várta a fiatalokat. Megismerkedhettek a közösségi élet lehetőségeivel, legjobb gyakorlataival, aktivitásaival.

KUNY DOMOKOS MÚZEUM standja:

Interaktív lehetőségekkel várta a fiatalokat a városi múzeum standja. A fiatalok szabadulószobát is kipróbálhattak.

GYIÖT standja:

A GYIÖT tevékenységeinek fókuszában a fiatalok részvételének növelése, a hazai ifjúsági szakma fejlesztése és ismertségének, elismertségének növelése áll, jellemzően nemformális tanulási módszerek alkalmazásával, szerteágazó programokkal.

AHI JÓGA Egyesület standja:

Az egészséges életmódról kínáltak ismereteket, illetve a diákok kipróbálhatták a golfjáték egy speciális változatát.

A Tatabányai Diákönkormányzat standja:

Tatabányai diákok mutatták be programjaikat, és játékokkal is várták az érdeklődőket.

Magyar, Izlandi Lovas Egyesület:

Hat különleges izlandi ló is látható volt a rendezvény helyszínén. A lovasok bemutatót tartottak a nap során.

DOCK Közösségi tér standja:

A DOCK Közösségi Tér várta az iskolás fiatalokat a Kőkúti Iskola szomszédságában. A standnál ismerkedni lehetett a közösségi tér játékaival, programjaival és lehetőségeivel.

A diáknapon minden lehetőség megadatott ahhoz, hogy a tatai ifjúság megismerhesse a városi szervezetek ifjúsági programjait, kedvet kapjanak az iskolai közösségi szolgálat 50 órájának hasznos eltöltéséhez – és bizonyára jól is érezték magukat, melyről a fotók is árulkodnak.