Jó gyakorlat tanulmányi út a szőnyi Kemence Egyesülethez

2019. június 4. 

Jó ideje terveztük közösen, hogy a projekt keretében szőnybe is ellátogatunk és a Kemence Egyesület is bemutatja számunkra jó gyakorlatait. Hosszas egyeztetés után 2019. június 4-én – épp a nemzeti összetartozás napján! – sikerült a találkozó. A látogató vendégek nagy része autóbusszal érkezett Szlovákiából, de sokat jöttek személygépkocsikkal is. 

Nagy örömünkre szolgált, hogy rendezvényünket jelenlétével és pár nyitó gondolattal megtisztelte Popovics György, a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke is, aki bevezetőjében arról szólt, milyen személyes élmények kötik őt a Duna bal partjához és hogy örömére szolgál látni, hogy a folyó két oldaláról érkezőknek van lehetőségük közösen gondolkodni, tervezni, a tapasztalatokat megosztani.

Az egyesület történetét annak elnöke, Schmelcz Gézáné Bajmóczi Ildikó mutatta be, majd rövid telephelybejárás következett. Megtekintettük az eredetileg az alapítók gyermekének hobbijaként indult lovaspályát, amely mára színvonalas edzőhellyé fejlődött, illetve a köré épült gazdaságot is. Köszönjük a lehetőséget!